Разпродажбите все още са един от най-добрите начини, за да привлечете вниманието на потенциални клиенти. Със Светкавичната разпродажба(разпродажба в рамките на 24часа) можете да дадете нова причина на клиентите си да пазаруват от вас! Този вид промоция е идеална за увеличението на оборота,но трябва да бъде внимателно подготвена, за да постигнете истински успех.

Следвайте тези 3 стъпки и вашите Светкавични разпродажби ще бъдат възнаградени с успех:

1. Изберете подходящ продукт. Трябва да предложите продукт, който да заинтересува максимален брой клиенти. За целта изберете някой от най-продаваните си продукти, предложете нов продукт, или такъв, който е ексклузивен и няма аналог в търговската мрежа.

2. Вашата Светкавична разпродажба трябва да бъде изключително предизвикателна и клиентите да искат да закупят продукта точно от вас. Именно затова не се притеснявайте да я рекламирате мащабно и да я разпространите в социалните мрежи, както и във вашия блог. Целта е да достигнете до максимален брой клиенти.

3. Фиксирайте срокове на вашата разпродажба. Направете я само за няколко часа, така че вашите клиенти да реагират бързо. Добра идея е да отброявате колко налични продукта остават, така ще генерирате чувството на конкуренция сред посетителите си.

Спазвайте тези простички правила и ще се убедите колко ефективни са Светкавичните разпродажба. Посещенията на вашия онлайн магазин ще се увеличат многократно и точно заради това трябва да се възползвате максимално от засиления трафик към вашия уеб сайт. Стимулирайте по всякакъв начин клиентите си да купуват повече стоки с поръчките си. Това може да стане с допълнителните промоции от типа cross-sales, купи 2, вземи 3 и др.

N.B. Подсигурете се предварително за засиления трафик към вашия сайт като си осигурите необходимите сървърни ресурси, защото иначе рискувате да направите от ефекта дефект. Забавянето в зареждането на съдържанието дразни и отегчава клиентите ви. Затова се постарайте да задържите клиента и след като сте успели да го доведете до онлайн магазина си. От тук нататък всичко е във ваши ръце:)