Имаме все по-забързан живот, в който всичко трябва да се случва на момента и независимо от това къде се намираме. Вече от всякъде сме заобиколени от джаджи, интернет, екрани. С тяхна помощ работим, забавляваме се и също така пазаруваме онлайн. Случвало ли ви се е да гледате телевизия и да осъзнаете, че си мислите „Харесват ми тези обувки. Искам ги! Къде ми е smartphone-a?” Асоциирането на smartphone-ите и таблетите с онлайн пазаруването е много често срещано днес, и ние възприемаме това съвсем нормално. Фактите по-долу ще докажат точно това твърдение.

Факт 1. Растеж при употребата на таблети.
Очаква се таблетите да задминат компютрите по употреба до 2016-та. По отношение на пазаруването през онлайн магазини, използването на таблетите нарастнало 4 пъти в сравнение с 2011-та.

Факт 2. По-висока ССП (средна стойност на поръчката за устройство).
Според проучване на Adobe Digital Index, хората, които използват таблети обикновено харчат повече. Средната стойност на поръчката в онлайн магазин направена през таблет е 123 долара (сравнено с потребителите на компютри – 102 долара, и потребителите на мобилни устройства (smartphone-и) – 80 долара.) Процента на реализираните поръчки през Таблет не са различни от тези направени през компютрите (2.3% за таблетите срещу 2.5% за компютрите)

Факт 3. Пазаруване през weekend-a
Докато се развличат, потребителите правят поръчки през онлайн магазините с помощта на техните устройства. Ако анализираме тенденциите в пазаруването през различни устройствата през weekend-а, ще видим, че таблетите заемат водеща позиция. Дори задминават компютрите! 34% от пазаруващите онлайн използват таблети, докато 24% предпочитат компютрите.

Факт 4. Ефективност
Тези данни са много важни, защото показват дали таблетите могат да заменят компютрите и другите устройства. Оказва се, че за потребление на медия (видео, аудио и др.) таблетите са толко ефективни, колкото и компютрите. Таблетите обаче са по бюджетни, по-ефективни със 78% при пазаруване на дребно и се използват с 63% повече при пътувания.

Тези факти ни карат да се замислим. Очевидно е, че таблетите скоро може и да  засенчат компютрите, така че е много наложително, ако все още не го правите, да започнете да оптимизирате уеб сайтовете и онлайн магазините си и за таблети.